kép - információk a bajnokságról

Információk a bajnokságról

Mikor indul a bajnokság?

Első versenyünk időpontja 2024. március 29-31.

Együttműködő partnereink

A bajnokság együttműködő partnere az RMC Hungary.

Lesz ticket a bajnokoknak?

Igen! A Mini Max, Junior Max, Senior Max és DD2 bajnokok ticket-et nyernek a Rotax Grand Final-ra.

Az első kecskeméti versenyen a Rotax kategóriák bérmotorral vagy saját motorral mennek?

A versenyen bérmotorok (sorsolt motorok) használata nem kerül előírásra. A Rotax motorok esetében nem előírás kizárólag magyar motorok használata és nem előírás külföldi motorok honosítása sem.

Az első kecskeméti bajnoki nem lesz egyben FIA-CEZ verseny?

A Kecskeméten és Rabócsiringen megrendezésre kerülő események eredetileg egyben FIA-CEZ eseményként kerültek bejelentésre. A magyar szereplők szempontjai alapján és a Gokart Bizottság véleménye szerint ezen eseményeken – melyek egyben magyar bajnoki események – előnyösebb, ha a Rotax kategóriák résztvevői saját motorral és nem bérmotorral tudnak versenyezni. Mivel a FIA-CEZ gokart bajnokság éves szabályzata a bérmotorok használatát előírja, így a Gokart Bizottság egyetért abban, hogy a rendező az eseményeket Országos Bajnoki eseményként rendezze meg, mely esemény nem lesz része a FIA-CEZ gokart bajnokságának.

A FIA-CEZ bajnokság győztesei az előző évektől eltérően nem nyernek a Rotax Grand Final-ra ticket-et. E miatt és a fenti szempontok alapján a FIA-CEZ rendezésről ésszerű mérlegelés után le kellett mondanunk.

Mikor jelenik meg a versenykiírás?

A versenykiírás elfogadás alatt, rövidesen megjelenik.